Glasajte za Stari Grad za najbolju europsku destinaciju!

Službeno je započelo glasanje za odabir najbolje europske destinacije za 2017. godinu. – Podržimo kandidaturu Starog Grada s otoka Hvara za najbolju europsku destinaicju u 2107.godini. Glasajte ovdje U...

Službeno je započelo glasanje za odabir najbolje europske destinacije za 2017. godinu. – Podržimo kandidaturu Starog Grada s otoka Hvara za najbolju europsku destinaicju u 2107.godini. Glasajte ovdje

U sklopu organizacije European Best Destinations, ove godine će Stari Grad s Hvara predstavljati Hrvatsku na turističkoj karti Europe za sljedeću godinu u društvu još 19 europskih gradova koji se bore za istu titulu. Inače, prije točno 2.400 godina Grci s otoka Parosa u Egejskome moru utemeljili su grad kojeg su nazvali Faros –  danas Stari grada na Hvaru. Punih 2.400 godina tradicije, kontinuiteta življenja, povijesti i baštine.

Izbor za najbolju destinaciju održati će se od 20. siječnja do 10. veljače 2017. godine te vas pozivamo da nas podržite u ovom pothvatu i pomognete da Europa vidi ljepote Starog Grada i Hrvatske. Podrška naših gostiju i prijatelja, turističkih zajednica te hrvatskih i stranih medija puno bi nam značila u nastojanju da još jedan hrvatski grad osvoji ovu prestižnu titulu. „ ističu iz TZ Starog Grada. Bez obzira što se radi o najmanjem gradu koji se natječe za ovu laskavu titulu, pored Pariza, San Sebastiana, Amsterdama, Praga i Atene, s vašom podrškom svakako možemo polučiti dobar rezultat.

starigrad

Kao jedan od najstarijih gradova u cijeloj Europi, Stari Grad je turistički grad čije je glavno obilježje slojevita povijest koja je mnogim svojim sastojcima ulančana u univerzalni, a posebno mediteranski prostor. U proteklih 2400 godina od svojeg osnutka, Stari Grad razvio je jedinstvenost – od povijesnog nasljeđa svjetske važnosti do prirodnih ljepota svojeg mora i svojih polja. Ako niste znali, Starogradsko polje je, zbog najbolje očuvane katastarske podjele na Mediteranu, 2008. godine uvršteno na UNESCO listu svjetske kulturne baštine zajedno s starom gradskom jezgrom Staroga Grada.

Glasanje je otvoreno od 20. siječnja do 10. veljače. U tom periodu možete dati svoj glas i izabrati naš mali dalmatinski raj za najbolju europsku destinaciju za 2017. godinu!

Glasati za Stari Grad možete na linku http://vote.ebdest.in 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN