Glavna pokretačka snaga uvijek leži u ljudima: dodijeljene nagrade „Ruža Zagrebačke županije“ 2024.

U ambijentu Centra za posjetitelje u Velikoj Gorici održana je svečana dodjela nagrada „Ruža Zagrebačke županije“, koju organizira Turistička zajednic...

Autor:  HrTurizam.hr

25. svibnja 2024.

U ambijentu Centra za posjetitelje u Velikoj Gorici održana je svečana dodjela nagrada „Ruža Zagrebačke županije“, koju organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije.

Ruža Zagrebačke županije, sada već tradicionalna manifestacija, dodijelila je nagrade u šest kategorija, uz poseban naglasak na posebne nagrade. Ovo prestižno događanje okupilo je brojne istaknute uzvanike, slaveći rast i uspjeh turističke destinacije koja bilježi značajan porast broja noćenja. U okviru ovogodišnje dodjele nagrađeno je čak 18 zaslužnih laureata.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović, istaknula je kako ove nagrade simboliziraju njihovu posvećenost izvrsnosti i inovaciji u turizmu stavljajući segment održivosti među ključne kriterije.

"Svaki od nagrađenih dionika dao je izniman doprinos razvoju i promociji Zagrebačke županije kao vrhunske turističke destinacije. Njihova predanost i trud inspiracija su svima nama i pokazuju kako zajednički rad može rezultirati izvanrednim postignućima. Ponosna sam na sve dobitnike i na sve one koji svojim radom i entuzijazmom kontinuirano podižu standarde naše turističke ponude.“ istaknula je Alilović.

Ruza zz 2024 6

Nagrade u kategoriji održivog turizma osvojili su Cantilly Garden Restaurant, prepoznat po svojoj ekološki osviještenoj ponudi, te Vina Bedekovich, koja kontinuirano promovira održivu vinogradarsku praksu. U kategoriji inovativnih proizvoda i usluga nagrađeni su Santa Domenica Trifecta Weekend 2023, prva Spartan utrka u Hrvatskoj koja je privukla brojne zaljubljenike u avanturistički turizam, te HoTur obrt za usluge, koji svojim inovativnim pristupom unapređuje turističku ponudu.

Obitelj Ivančić, vlasnici Restorana Ivančić i manifestacija „Štruklijada, štrudlijada i kestenijada“ odnijeli su nagrade u kategoriji eno-gastro turizma zahvaljujući svojim iznimnim gastronomskim ponudama koje promoviraju lokalne specijalitete. U kategoriji smještajnih objekata, nagrade su dobili Villa Cesarica, prepoznata po luksuznom i autentičnom smještaju, te Feel Good, objekt koji svojim uslugama i udobnošću osigurava nezaboravan boravak gostima. Samoborske ugostiteljske legende Mirko Šintić i Matilda Mihalea Purić pokazali su tradiciju i kvalitetu Samobora kao turističke destinacije. Nagrade za društveno odgovorno poduzetništvo osvojili su Naftalan kozmetika - Ivalan Terme d.o.o. i Hrvatska pošta.

Posebna nagrada za doprinos razvoju kontinentalnog turizma te razvoja turizma u smjeru održivosti,  dodijeljena je donedavnoj ministrici turizma i sporta dr. sc. Nikolini Brnjac, koja je također prisustvovala događaju, izjavila je:

„Svjesni smo da nema cjelogodišnjeg turizma bez razvoja kontinentalnog turizma. Kontinentalni turizam ima itekako što za ponuditi i doprinijeti cjelokupnom održivom turizmu Republike Hrvatske i upravo zato smo veliku pažnju i značajna sredstva u mojem mandatu usmjerili u investicije u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Naš kontinentalni dio jednako je važan kao i naša obala, a nerijetko nudi mir koji je sve više glavni motiv prilikom odabira destinacije za odmor. Upravo to nudi Zagrebačka županija. Čestitam svim ostalim dobitnicima nagrada.“ navela je Brnjac.

Ruza zz 2024 2

Konjičkom klubu Trajbar Team dodjeljena je posebna nagrada za doprinos aktivnom turizmu, PUB-u Cubismo za jedinstveni ugostiteljski koncept, Mon Ami za izvrsnu uslugu i inovativnost, te „Green silence vili“ za promicanje održivog turizma i očuvanje okoliša kao i Ivani Belošević, vlasnici Pekare Cipov iz Buševca.

Ove godine, u Parku Plemenite općine turopoljske predstavljena je nova i inovativna turistička instalacija, koja naglašava važnost zaštite prirodnih bogatstava i očuvanja tradicije. Instalacija obuhvaća rasvjetu i uređenje stabala, pružajući jedinstveni doživljaj posjetiteljima dodatno obogaćujući ovaj prostor. Instalaciju je kreirala dizajnerica Tina Miličević s kojom je ostvarena i suradnja na novom suveniru Turističke zajednice Zagrebačke županije - naušnicama i brošu nastalih tradicionalnom tehnikom tkanja. 

Turistička zajednica Zagrebačke županije nastavlja ovu važnu inicijativu koja doprinosi promociji i razvoju turizma Zagrebačke županije, jer kako kaže direktorica Alilović „glavna pokretačka snaga uvijek leži u ljudima.“

Foto: TZ Zagrebačke županije

Autor:  HrTurizam.hr

25. svibnja 2024.