Osječko-baranjska županija potiče razvoj turizma s 650.000 kuna

Potpisivanjem ugovora ukupne vrijednosti 500.100,00 kuna omogućena je isplata potpora iz proračuna Osječko – baranjske županije za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije za...

Potpisivanjem ugovora ukupne vrijednosti 500.100,00 kuna omogućena je isplata potpora iz proračuna Osječko – baranjske županije za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije za tvrtke, obrte, OPG-ove, jednostavna društava, ugostiteljske objekte i druge subjekte koji se bave turističkom djelatnosti.

Potpore iznose do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta, kvalitetu usluga i druge propisane namjene. Pojedinačno, potpora može iznositi najviše do 30.000,00 kuna.

Ugovore su jučer potpisali Osječko -baranjski župan Ivan Anušić i 40 korisnika ovih potpora, baš kao i sedam korisnika potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu, kojima je odobreno ukupno 53.400,00 kuna, namijenjenih za pokrivanje do 50 posto plaćenih računa za kupovinu poljoprivrednih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača, a najviše do 10.000,00 kuna. 

Kontinentalni turizam postao je jedna od strateških djelatnosti Osječko-baranjske županije

Treća skupina potpora odobrena je za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama, što se određuje ovisno o značaju manifestacije i može iznositi do 50 posto prihvatljivih troškova, a odobreno je 19 potpora u ukupnom iznosu od 104.300,00 kuna.

Kontinentalni turizam je jedna od strateških djelatnosti Osječko-baranjske županije, pa između ostalih poticajnih mjera i aktivnosti iz županijskog proračuna odobravamo i tri vrste potpora u ruralnom turizmu. Ovu godinu tako završavamo s potpisivanjem ugovora za tri vrste potpora s 66 korisnika, odnosno isplatom 657.800,00 kuna za njihove aktivnosti kojima obogaćuju ponudu kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije, što ćemo činiti i ubuduće “ rekao je Anušić.

Sljedeće godine Dani hrvatskog turizma održat će se u Osijeku, a Dani UHPA-e u Vinkovcima, što će biti veliki poticaj i prilika za razvoj turizma u Slavoniji.

Foto: Osječko-baranjska županija

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN