imotska pijaca, tz imota

TZ Imota promovira OPG-ove i povezuje ih s turističkim objektima

Turistička zajednica Imota u suradnji s Udrugom K.U.M. Proložac izdaje brošuru u kojoj će se naći ponuda brojnih Obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava s područja Imotske krajine. Nakon prošlogodišnjeg lockdowna naime, ponuda...

Turistička zajednica Imota u suradnji s Udrugom K.U.M. Proložac izdaje brošuru u kojoj će se naći ponuda brojnih Obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava s područja Imotske krajine.

Nakon prošlogodišnjeg lockdowna naime, ponuda zdrave hrane lokalnih proizvođača s ovog područja preselila je na društvene mreže. Udurga K.U.M. Proložac pokrenula je Facebook grupu “Imotska pijaca” koja danas ima više od 9.000 članova, a kako sve ne bi ostalo samo u virtualnom svijetu uskočila je Turistička zajednica Imota.

“Imotska pijaca od svojih početaka povezuje OPG-ove, a neki od njih, koji su to željeli, svoje su mjesto pronašli i u tiskanoj brošuri, koju ćemo dijeliti iznajmljivačima, hotelima, ali i na info punktovima na području turističke zajednice”, rekao je Luka Kolovrat, direktor Turističke zajednice Imota.

No to neće biti kraj suradnje turističke zajednice i Udruge K.U.M. Kako bi se dodatno promoviralo domaće proizvode, a samim time i Imotsku krajinu kao turističku destinaciju, u najavi je i manifestacija “Imotska pijaca” kojom bi se posjetiteljima predstavila ponuda cijele destinacije.

“Planiramo održati manifestaciju 11. kolovoza i na njoj okupiti domaće proizvođače. Manifestacija “Imotska pijaca” poslužit će nam za promociju proizvođača, ali i brošure koja se tiska u 2.000 komada i bit će dvojezična, na hrvatskom i engleskom jeziku”, dodao je Kolovrat.

Datum održavanja Imotske pijace, ako epidemiološka situacija to dopusti, poklopit će se s najavama izvrsne turističke posjete u kolovozu. Imotska krajina prošle je godine ostvarila visokih 70% turističkih rezultata u odnosu na predpandemijsku 2019.

Rezultati u prvom dijelu ove godine daju mjesta za dodatni optimizam, a prema Kolovratovim riječima od početka srpnja rezultati su, u odnosu na prošlu godinu, bolji za pet do šest posto. Na kraju recimo kako je turističku ponudu Imotskog i Imotske krajine obogatio i program manifestacije “Imotska sila” u sklopu koje će se do 7. kolovoza održavati zabavni, glazbeni i kulturno-umjetnički programi.

Ova priča je zapravo uputstvo kako se stvara održivi turizam i razvija priča cijele destinacije. Povezivanje lokalnih proizvođača sa turizmom trebalo bi biti apsolutno normalno jer od turizma treba živjeti cijela lokalna zajednica.

Kada tome dodate današnji imperativ da turisti žele zdravu i organski uzgojenu hranu, žele lokalne namirnice odnosno lokalne specijalitete i autohtonu gastro i eno ponudu jer turisti žele doživjeti destinaciju svim čulima, onda je jasno kako je ovo smjer u kojem svi moramo ići. Zapravo ovo je jedini smjer u kojem naš turizam i može ići kako bi od njega imala korist cijela zajednica i kako bi stvarao dodatnu vrijednost za destinaciju.

Naslovna fotografija: Facebook Imotska pijaca

Sadržaj donosi portal HrTurizam.hr u suradnji s Turističkom zajednicom Imota te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN